Dandy
 

Dandy är en väldigt snäll liten fågel. Han var mycket kärleksfull mot sin fru; dansade, sjöng, pussades, putsade, parade och matade. Han tog verkligen hand om henne på ett gentlemannamässigt sätt.

Dandy gillade inte när finkarna kommer för nära Daphne så då blev han lite högljudd och ibland jagade han bort dem även om det inte låg så väldigt mycket kraft i försöken. På bilden sitter han och vaktar sina domäner och det gör han hela natten.

Han blev pappa den 18 januari 2011 och det beskedet tog han med fattning. Redan efter ett par dagar hade han övertalat Daphne om att han minsann hade anammat det här med jämlikhet och sedan turade Daphne och han om att mata ungarna.

Den 31 januari dog Daphne mycket hastigt och därmed blev Dandy änkeman och ensamstående 5-barnsfar. Framtiden skulle utvisa att han är karl för sin hatt så hela, eller nästan hela, kullen klarade sig.

Den 6 februari dog tyvärr den minsta ungen men med fyra stycken skrikande matvrak så visste han att han levde. Han matade dem från morgon till kväll och var oerhört duktig.

Den 20 februari flög den första och andra ungen ur boet och nu började äntligen Dandy få lite lugn och ro. De två andra ungarna flög ut efter några dagar och direkt från början kunde de flyga, äta, tvätta sig och bete sig precis som vuxna fåglar men direkt Dandy kom i närheten blev de bebisar igen, bredde ut vingarna, skakade, öppnade näbbarna och skrek på bebisspråk.

   


 

   

Den 15 mars sålde jag ungarna och för att inte Dandy skulle bli ensam hämtade jag hem en ny fru till honom; Diana.