FARAH DIBAH

 

Jag beställde ett par Gouldsamadiner av Peter Glasell på sommaren 2011. Han hade precis fått två obesläktade kullar och jag skulle få köpa en hane och en hona.
Det var väldigt spännande att se hur de utvecklades och så småningom kunde jag hämta hem dem, i slutet av oktober.

Farah Dibah är svarthuvad och lilabröstad med fina, klara färger, väl åtskilda från varandra. Hennes pappa Elliot har också grön rygg, lila bröst och svart huvud medan mamma Lime har gul rygg, lila bröst och rött huvud.

Det tog ungefär två timmar innan de började utforska buren ordentligt, äta lite på hirschkorvarna och umgås med måsfinkarna. De vill inte sova tillsammans med måsfinkarna, som gärna klämmer in sig 10 stycken i ett bo, utan sover på varsin pinne.

Efter några månader fick de flytta till en egen bur och lite senare fick de en undulatholk där de la sex ägg i början av april 2012.
Alla sex äggen kläcktes men jag la över tre av dem till måsfinkarna. När ungarna började färga ut köpte Lina fem av dem. Jag behöll en hona själv och hon, Golda, blev rödhuvad och vitbröstad. Mycket vacker. Hon fick bo kvar hos måsfinkarna och umgås flitigt med Kenta.

I augusti 2012 föddes nya ungar hos Bowie och Dibah.

 

 

 

1 year old

 

 

6 months

 

5 months

 

 

4,5 months