LILLE SKUTT

 

 

Lille Skutt föddes i början av november 2013. Jag var på semester och är inte säker på vare sig datum eller vilka som var hans föräldrar. Jag är faktiskt inte ens säker på vilket kön det är. Hon/han har vit grundfärg och fawn tecken på ryggen. Hon är nästan en kopia av Ying så förmodligen är det väl hon som är mamma.
Tyvärr är Skutt lite handikappad. Han är en s.k. "spretare". Han kan inte gripa alls med höger fot då höger ben sticker rakt ut från sidan.
Lille Skutt tillbringar sina dagar på burens botten eftersom det inte går att gripa med fötterna runt en pinne. Det finns olika sorters mat och en skål vatten på botten och det är ofta någon av de andra fåglarna är där nere för lite sällskap. Kanske han kommer att lära sig att hålla balansen med ett ben, så småningom, men inte ännu. Han kan flyga och hamnar då på burens gallersidor där han håller i sig med vänster ben.

Efter att ha pratat med olika uppfödare och googlat om spretare beslutade jag mig för att låta honom somna in i februari-14.